Moxy Amsterdam Schiphol Airport

Stijlvol, speels en een tikje gewaagd. Zo laat het nieuwe Moxy Amsterdam Schiphol Airport zich het beste omschrijven. Het nieuwe hotel met een uitgesproken stijl opende afgelopen zomer de deuren. Mede mogelijk gemaakt door Van Vliet.  

Wie het imposante hotel binnenstapt heeft het direct in de gaten: dit is niet het eerste het beste hotel. Het is precies zoals Moxy Amsterdam Schiphol Airport het op de eigen website beschrijft. ‘Your day just got better!’ Het hotel - onderdeel van Marriott - neemt elke gast mee in smart service en een adembenemend modern design. Elke vierkante centimeter van het hotel is optimaal benut, voorzien van de nieuwste snufjes en zo ingericht dat het gasten aan niets ontbreekt. Slechts minuten verwijderd van Schiphol Airport en op 30 minuten afstand van Amsterdam. 

Bijzonder aan dit project
De uitdaging bij dit project was de unieke stijl van de architecten doorvertalen naar functionele meubels. En dat binnen een strakke planning waar meerdere partijen bij betrokken waren. Bij dit project hebben we gewerkt met een zogeheten proefkamer. Daarmee konden we in een vroeg stadium knelpunten en wijzigingen bespreken, en de optimale opbouwvolgorde bepalen. Daaromheen hebben we veel geschakeld met architecten, gebruikers, bouwbegeleiders en installateurs. Vooruitdenken, zodat alles later vlekkeloos verloopt en we écht konden ontzorgen. 

De blikvangers
Dat zijn toch wel de bar, de Food & Beverage en de restaurantinrichting met diverse bijzondere maatwerk elementen. Maar ook de andere meubels komen mooi tot hun recht binnen het eindresultaat. Bekijk hieronder een impressie.   

Project

Type: Horeca
Architect: BRIQUE Architecten en Atelier Floor