Good Hotel Amsterdam

Een oude gevangenisboot ombouwen naar een bijzonder hotel met 140 kamers. Het is een van de grootste uitdagingen waar we bij Van Vliet in de afgelopen 75 jaar mee te maken hebben gehad. Maar een uitdaging gaan wij natuurlijk nooit uit de weg!

Als hoofdverantwoordelijke voor de complete inrichting kwam Van Vliet voor enkele uitdagingen te staan. Want hoe transformeer je een ‘hufterproof’ cel in een stijlvolle hotelkamer zonder het oorspronkelijke karakter te verliezen? Het antwoord schuilde hem in eenvoud. Het proces verliep in samenwerking met Remko Verhaagen en Sikko Valk, die de sfeer goed wisten te verwoorden in hun design. Neutraal behang werd afgewisseld met kokosachtig tapijt en eigentijdse lampen. Stap voor stap kreeg Good Hotel Amsterdam vorm en ontstond er een perfect contrast tussen het verleden en heden.

Inmiddels is Good Hotel van Amsterdam naar Londen verhuisd, waar het popup hotel de komende 5 jaar te vinden is. Daarna vertrekt het flexibele hotel naar een andere wereldstad.

Project

Type: Horeca
Opdrachtgever: Good Hotel Amsterdam
Ontwerp: Remko Verhaagen en Sikko Valk
Opdracht: Gevangenisboot omtoveren tot een modern hotel
Bijzonderheden: Uniek door de omvang en samenwerking tussen verschillende partijen
Oplevering: Juli 2015